Hayen voor Club Brugge-Cercle: “Niets in handen"

Hayen voor Club Brugge-Cercle: “Dat een gelijkspel volstaat, kan een bonus zijn”

25 mei om 12:16

Club Brugge staat misschien wel op punt om hun 19e Belgische competitietitel te winnen. Club Brugge hoeft slechts een gelijkspel te behalen om deze te veroveren. Ondanks de veranderde positie en de groeiende verwachtingen, benadrukt coach Nicky Hayen dat de aanpak hetzelfde blijft.

"We blijven dezelfde weg volgen," zegt hij, geciteerd door RTBF. "In theorie is het waar dat we iets te verliezen hebben, maar we blijven geloven dat we veel punten achter stonden en dat we een fantastische reeks hebben neergezet."

Hayen erkent dat de huidige situatie de druk verhoogt, maar hij ziet het ook als een motivatie om gefocust te blijven. "We hebben op dit moment nog steeds niets in handen, dat is de waarheid: we kunnen nog steeds terug naar de derde plaats," voegt hij eraan toe. 

Hoewel Club Brugge slechts een gelijkspel nodig heeft om de titel binnen te halen, benadrukt Hayen dat het team niet zal spelen voor een gelijkspel. "Het feit dat we niet hoeven te winnen om de titel te pakken, zou een bonus kunnen zijn," zegt hij. "Maar daar gaan we niet van uit. We gaan gewoon voor de winst." 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.