Volgende klap voor Club Brugge: Raad van State vernietigt onverwacht stadionplannen

24 mei om 19:03

Moet Club Brugge de stadionplannen stilaan gaan opbergen? Blauw-Zwart verwachtte een toekenning van een nieuwe omgevingsvergunnnig voor de bouw van het stadion, maar geheel onverwacht heeft de Raad van State daar een stokje voor gestoken.

Recent kreeg Club Brugge nog slecht nieuws over het stadion, maar het hoopte net vandaag nog goed nieuws te krijgen over een nieuwe omgevingsvergunning. Club Brugge pakte met de stad Brugge alle problemen die de Raad van State eerder aangaf aan en had er alle hoop in dat het nu wel positief nieuws zou krijgen van de Vlaamse Regering. Voor dat kon gebeuren, heeft de Raad van State aangegeven dat net het opgeloste probleem rond parkeerregels geschorst moet worden.

Volgens de website van de Raad van State omdat daar geen plan-MER voor werd opgemaakt. Een streep door de rekening van Club Brugge en de stad Brugge. Die laatste instantie reageert bijzonder verbaasd. "Bij alle experten die wij hebben geraadpleegd, waaronder topadvocaten en mensen uit de administratie kregen wij het antwoord dat er geen plan-MER moest opgemaakt worden. Ook de auditeur van de Raad van State oordeelde zo", geeft schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon (CD&V) aan bij Het Laatste Nieuws.

"Dat nu deze beslissing wordt genomen, is totaal onverwacht", gaat hij verder. "Een zoveelste kaakslag. Er bestaan geen enkele juridische zekerheid meer. Hoe het verder moet? Dat moeten alle betrokken nu samen bekijken", zucht Demon nog.

Toekomst
De Vlaamse regering kan in de komende weken mogelijk nog een omgevingsvergunning toekennen, maar het dossier van Club Brugge kent toch alweer weken vertraging. En zelfs bij die nieuwe omgevingsvergunning is het nog lang niet duidelijk dat er al gebouwd mag worden. Voor Club Brugge blijft het, ondanks de bijzonder slechte staat van het Jan Breydelstadion, bijzonder moeilijk om toestemming te krijgen te mogen bouwen aan een nieuwe en vooral veilige voetbalarena.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.