Geen complottheorieën bij Club: "Salonremise nog niet gevallen"

Hayen werpt complottheorieën weg: "Woord 'salonremise' is nog niet gevallen"

24 mei om 15:47

Club Brugge heeft de duidelijkste opdracht op de slotspeeldag van de Jupiler Pro League. Als leider volstaat het om zelf niet te verliezen van Cercle Brugge om de negentiende landstitel te veroveren. Nicky Hayen belooft dat Blauw-Zwart vol voor de winst zal gaan.

Op papier is dat dus niet nodig. Sterker nog, beide stadsrivalen kunnen een mooie zaak doen bij een gelijkspel. Club zou dan mathematisch zeker zijn van de titel, terwijl Cercle (bij verlies van KRC Genk) nog naar de vierde plek zou wippen. Die geeft recht op rechtstreeks Europees voetbal. Kwatongen zien een entente in de lucht hangen, maar Hayen spreekt dat met klem tegen. "Het woord salonremise is nog niet gevallen bij ons."

Club Brugge wil dus winnen en volgens Hayen geldt hetzelfde voor Cercle. "De tegenstander zal met veel intensiteit spelen, en veel duels. Ze creëren ook veel kansen. Dat het een Brugse derby is, maakt het nog specialer", vertelde hij op zijn persbabbel. Het publiek mag zich dus verwachten aan een eerlijke en spannende strijd.

Tot slot van rekening wil Hayen ook niet bezig zijn met andere ploegen of duels. "Wij moeten niet kijken naar andere wedstrijden, want we hebben het zelf in de hand. Zelf een resultaat pakken is het belangrijkste", beseft hij. Van zenuwen was deze week geen sprake. "Er is wel een gezonde focus, met ruimte voor ontspanning en wat lachen. Maar je ziet de concentratie dag na dag stijgen", waarschuwde Hayen Cercle (en de titelconcurrenten) nog als uitsmijter.