Tavolieri: over de aankomende presentatie van Kompany bij Bayern

UPDATE: 'Bayern München weer stap dichter bij komst van Kompany'

24 mei om 19:38
Laatste update: 24 mei om 19:38

Vincent Kompany is erg dicht bij een nieuw avontuur als hoofdtrainer. Volgens transferjournalist Sacha Tavolieri wordt er door Bayern München en Kompany verwacht dat de komst donderdag officieel gemaakt kan worden.

Kompany staat nu nog onder contract bij Burnley, waarmee de hoofdtrainer degradeerde uit de Premier League. Volgens Tavolieri hebben Kompany en Bayern al een akkoord bereikt en is het slechts wachten op de presentatie van de hoofdtrainer.

Kompany is op dit moment in Munchen om te spreken met de leiding van Bayern. Kompany heeft afscheid genomen van Burnley. Er is veel vertrouwen dat Kompany daadwerkelijk de overstap gaat maken. Burnley wil 20 miljoen euro ontvangen van Bayern voor de hoofdtrainer.

Bayern is al langere tijd op zoek naar een hoofdtrainer. Kompany wist dit seizoen geen degelijke indruk te maken met Burnley, The Clarets eindigden op de negentiende plaats. Vorig seizoen werd Kompany overtuigend kampioen van de Engelse Championship.

UPDATE: Bayern München heeft Kompany een contract aangeboden tot 2027. Kompany kan het contract ondertekenen wanneer Bayern München en Burnley een overeenkomst hebben bereikt. De onderhandelingen tussen de twee clubs zijn in volle gang, weet SkySport.

UPDATE: Niets lijkt een overgang van Kompany naar Bayern nog in de weg te staan. De onderhandelingen met Burnley zijn bijna afgerond en er wordt binnenkort een definitief akkoord verwacht. Kompany kan daarop richting Munchen verhuizen, waar hij Bayern volgend seizoen aan de titel moet helpen.