Club Brugge grote favoriet op titel volgens statistieken

'Club Brugge met 81,5 procent kans grote favoriet voor JPL-kampioenschap'

22 mei om 19:20

Dat Club Brugge favoriet is, dat is geen rocket science. Toch liet professor emeritus Jean-Pierre Ottoy er statistiek op los. Dat zorgde niet voor verrassingen over de favoriet volgens Het Laatste Nieuws.

Club Brugge heeft 81,5 procent kans om de titel te winnen. De club heeft de volledige controle en is bij winst of gelijkspel tegen Cercle Brugge kampioen. Ook een nederlaag kan tot het kampioenschap leiden als concurrenten RSC Anderlecht en Union SG punten laten liggen.

Union SG heeft 11 procent kans op het grijpen van de JPL-titel. Het team van Alexander Blessin moet winnen, want anders spatten de dromen uiteen. Daarnaast moet Club Brugge verliezen voordat het Union-feestje kan starten.

RSC Anderlecht is met 7,5 procent kans de outsider aanstaande zondag. Paars-wit moet sowieso winnen en daarnaast hopen dat Club Brugge verliest en Union niet wint.

De duels in de Champions' Play-Offs vinden plaats om 18.30 uur aanstaande zondag.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.