'Toptalent van Standard tekent bij ... Charleroi'

Symbool voor machtsverschuiving? 'Toptalent van Standard tekent bij ... Charleroi'

22 mei om 16:38
Laatste update: 22 mei om 16:35

Nu Standard Luik dieper is weggezakt dan ooit tevoren, is er een machtsvacuüm in het Waalse voetbal. Sporting Charleroi droomt er al jaren van om die plek in te vullen. De transfer van Aaron Balongo zou wel eens een symbooldossier kunnen zijn.

De jonge Balongo maakte dit seizoen grote sier bij de U16 van Standard. Onze landgenoot met Congolese wortels was er goed voor tien doelpunten en vier assists. Nu heeft hij ervoor gekozen om andere oorden op te zoeken: Sasha Tavolieri weet dat Balongo de (gevoelige) overstap maakt naar Charleroi. Daar zal hij starten bij de beloften, die aantreden in Eerste Nationale.

Tegenwoordig is het al lang niet meer ondenkbaar dat talentvolle jongeren Luik inruilen voor Charleroi. De laatste jaren gaat het namelijk van kwaad naar erger met Standard. De club is momenteel op zoek naar een nieuwe overnemer. Ook Charleroi verkeerde dit seizoen in ademnood en kon slechts ternauwernood degradatie ontglippen. Toch zijn De Zebra's de afgelopen jaren stabieler gebleken dan de rivaal uit Luik.