Karetsas blinkt uit bij KRC Genk: "Als kind wilde hij al icoon worden"

22 mei om 08:29

Kos Karetsas heeft zijn visitekaartje afgegeven bij KRC Genk. Maandagavond was hij beslissend met een assist tegen Antwerp. Dat werd ook door zijn vader Vaios Karetsas uitbundig gevierd.

Karetsas is geboren en getogen in Genk, maar speelde wel anderhalf jaar bij Anderlecht. "We vonden het toen de juiste keuze, omdat hij bij Anderlecht bij zijn leeftijdsgenoten kon spelen" legt Vaios uit bij Het Belang Van Limburg. "In Genk voetbalde hij als dispensatiespeler een leeftijdscategorie lager, dat vond men beter omwille van zijn lichaamsbouw. We zijn blij dat Kos die stap even gezet heeft bij de U14 en U15."

Uiteindelijk werd hij toch prof bij KRC Genk. "Als je in Waterschei bent opgegroeid dan heb je natuurlijk maar één grote droom. Als kind zei hij al dat hij ooit een icoon wilde worden bij KRC Genk. Zoals Nikos Karelis, ik heb onlangs nog een fotootje van hen twee teruggevonden. Het niveau van de opleiding is ook altijd geweldig geweest. Ik was één jaartje trainer van Kos bij AS VV, toen hij als 9-jarige al werd opgepikt."

Zondag speelt KRC Genk op het veld van Union. Mag Karetsas dan opnieuw meespelen?

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.