Pochettino vertrekt bij Chelsea

OFFICIEEL: Trainer Pochettino en Chelsea plots uit elkaar

21 mei om 20:04
Laatste update: 21 mei om 20:27

Mauricio Pochettino en Chelsea zijn in goed overleg uit elkaar gegaan. Dat meldt de club dinsdagavond. De trainer zou na een evaluatie van het seizoen akkoord zijn gegaan met zijn eigen vertrek.

De Argentijnse coach en de Londenaren zouden in goed overleg uit elkaar zijn gegaan. Chelsea gaat direct op zoek naar een nieuwe trainer en heeft daarvoor een aantal namen op de radar, aldus The Telegraph. Onder andere Sebastian Hoeness (VfB Stuttgart), Michel (Girona), Kieran McKenna (Ipswich Town) en Enzo Maresca (Leicester City) zouden op de radar staan. Pochettino tekende in de zomer van 2023 een contract voor twee seizoenen, waarvan hij er dus maar één heeft uitgediend.

Pochettino begon het seizoen niet goed met Chelsea. Net als zijn voorgangers kreeg hij het elftal niet echt aan de praat en presteerde hij matig. Rond de winterstop kwam echter de ommekeer en begon het te lopen. Door een opmars onder leiding van uitblinker Cole Palmer, bereikte Pochettino met Chelsea plaats zes in de Premier League. Die plek geeft dit seizoen recht op de voorronde van de Conference League.

Pochettino is de derde trainer die vertrekt sinds de overname van miljardair Todd Boehly. Eerder moesten ook Thomas Tuchel en Graham Potter het veld ruimen. Het vertrek van Pochettino zou echter in samenspraak met de club zijn gegaan, aangezien de Argentijn graag zijn reputatie en status wilde behouden. Chelsea heeft het nieuws zelf nog niet naar buiten gebracht.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.