Manchester United toont interesse in Hato

Engelse topclubs trekken naar Ajax: 'United en Arsenal richten vizier op Hato'

20 mei om 16:18

Manchester United heeft zijn oog laten vallen op Jorrel Hato. Dat meldt voetbaljournalist Graeme Bailey. De achttienjarige verdediger van Ajax staat er goed op in Engeland, want eerder klonken er ook al geluiden over interesse van Arsenal. 

United is naarstig op zoek naar defensieve versterkingen, mede vanwege vertrekker Raphaël Varane en de grote hoeveelheid blessures in de achterhoede. De scouting is met dat in het achterhoofd uitgekomen bij Hato, aldus Bailey. 

De club van manager Erik ten Hag ziet in hem meer een linksback dan een centrale verdediger, die positie waarop hij doorbrak bij Ajax. Een delegatie van United zou onlangs zelfs aanwezig zijn geweest bij de wedstrijd tegen Almere City, toen Ajax met 3-0 won en Hato negentig minuten lang als linksback speelde. 

Hoewel United interesse heeft, is Arsenal concreter voor de talentvolle linkspoot. Bailey weet dat Hato, die bij Ajax nog een contract heeft tot medio 2028, zelf wel oren heeft naar een overstap naar Londen. 

Ten Hag shopte eerder al bij zijn oude club uit Amsterdam. De manager, die al geruime tijd onder druk staat op Old Trafford, haalde in een eerder stadium ook al Lisandro Martínez en Antony naar de club. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.