Transfer: FC Barcelona wil Jorthy Mokio, Deco zat samen met vader Thierry

UPDATE: ‘Transfer Mokio van KAA Gent naar FC Barcelona krijgt vorm’

29 mei om 13:45
Laatste update: 29 mei om 13:45

Jorthy Mokio is amper 16 jaar oud, maar het Belgische talent van KAA Gent kan op heel wat interesse rekenen. Nu is zijn entourage gespot met Deco. De Portugees is de sportief directeur van Barcelona.

Mokio kreeg ondanks zijn jonge leeftijd de voorbije weken speeltijd van Hein Vanhaezebrouck. De Buffalo's hopen het talent zo te overtuigen om in Gent te blijven. Zaterdag stond Mokio nog in de basis tegen Standard. KAA Gent haalde het in Luik met 1-4. Na 68 minuten werd Mokio vervangen.

Ondertussen deelt Sacha Tavolieri een foto van Thierry Mokio samen met onder meer Deco. De Portugees gaat over de transfers bij FC Barcelona. Eerder werd Barcelona al aan Mokio gelinkt, maar hoe concreet de interesse van de Catalanen is, is niet geweten. Dat de vader van Mokio nu gespot wordt met Deco zal de geruchten niet doen stoppen.

Waar de toekomst van Mokio ligt, is nog lang niet duidelijk. Gent hoopt het 16-jarige talent aan boord te houden. Er waren gesprekken tussen de club en de speler, maar Mokio zat naar verluidt ook al samen met de mensen van Ajax.

Update: Volgens het Spaanse Relevo is er weldegelijk een transfer van Jorthy Mokio naar FC Barcelona. Er is nog geen definitieve knoop doorgehakt, maar een contract bij KAA Gent lijkt alvast verder weg.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.