OFFICIEEL: Akimoto heeft OHL weten te overtuigen

OFFICIEEL: Akimoto heeft OHL overtuigd en maakt de definitieve overstap

18 mei om 10:50

Oud-Heverlee Leuven heeft haar eerste zomertransfer beet. De supporters hoeven niet uit de lucht te vallen, want met Takahiro Akimoto gaat het over een jongen die ze al behoorlijk goed kennen. De Japanner kwam de voorbije vijf maanden namelijk al op huurbasis uit aan Den Dreef.

In januari ging OHL te rade bij Urawa Red Diamons, een topclub uit de Japans J-League, met het oog op een linksachter. Akimoto nam toen het vliegtuig naar ons land. De 26-jarige linkspoot wist meteen te overtuigen. Zijn steller staat nu op elf basisplaatsen en drie invalbeurten, waarmee hij dus een belangrijk aandeel had in de laattijdige redding van OHL.

De Leuvenaars hebben Akimoto nu beloond met een definitief contract. Dat kan eenvoudig, aangezien er al een aankoopoptie in de leenconstructie was opgenomen. Hoeveel die bedraagt, is niet bekend. Akimoto heeft zopas een verbintenis tot medio 2027 ondertekend in Leuven. Vrijdag vierde hij dat nieuws nog met een basisplek tegen Sint-Truiden (1-1). Akimoto beschikt overigens over heel wat ervaring. De Japanse nationale ploeg zat er nog niet in, maar wedstrijden op het WK voor clubs en de Aziatische Champions League zijn ook niet mis.