Mikel Arteta voor Arsenal-Everton over Man City-West Ham en PL-titel

Arteta gelooft nog in PL-titel: "Hopen dat West Ham een hele goede dag heeft"

17 mei om 18:44

Zondag is het zover, dan kennen we de nieuwe kampioen in de Engelse Premier League. Manchester City van Rode Duivels Kevin De Bruyne en Jérémy Doku lijkt de beste kaarten in de hand te hebben. Desondanks wil Arsenal-coach Mikel Arteta z'n titeldroom zeker nog niet opbergen. 

Arteta beseft naar eigen zeggen wel dat Manchester City de beker al met één hand vasthoudt. "We weten allemaal dat ze er een beetje dichter bij zijn met nog één wedstrijd te gaan", aldus de coach op de persconferentie. "Maar ze spelen tegen een erg lastige tegenstander. We moeten hopen dat West Ham een goede dag heeft en ons kan helpen om onze droom te vervullen."

Manchester City kreeg het de afgelopen seizoenen af en toe nog moeilijk in de beslissende match. "Het is zo al moeilijk om een Premier League-team te verslaan, laat staan wanneer alles op het spel staat, dan wordt het plots nog een pak moeilijker", zegt Arteta. "Maar daar hebben we geen controle over."

De Spanjaard wil de focus op Everton houden, maar beseft dat zowat iedereen in het stadion zal bezig zijn met wat er in het Etihad Stadium gebeurt op dat moment. "Waarschijnlijk zullen er 60.000 mensen mee bezig zijn, waaronder ook heel de staf en onze families", aldus Arteta. "Het zal de sfeer beïnvloeden, want je begrijpt aan de reacties wat er aan het gebeuren is, maar de spelers moeten zich blijven focussen op hun eigen taak."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.