Duitsland maakt EK-selectie bekend

Duitse EK-selectie bekend: Bayern hofleverancier, ook Kroos is erbij

16 mei om 13:27

De EK-selectie van Duitsland is zo goed als bekend. Bondscoach Julian Nagelsmann heeft een voorlopige lijst met 27 spelers ingediend, waarvan alleen nog één doelman af zal vallen voor het eindtoernooi in eigen land.

De Duitse bond maakte de afgelopen dagen één voor één bekend welke spelers zich kunnen opmaken voor het EK. Nu is de voltallige selectie naar buiten gebracht. Spelers als Manuel Neuer, Joshua Kimmich, Antonio Rüdiger, Ilkay Gündogan, Toni Kroos, Jamal Musiala, Florian Wirtz, Leroy Sané, Kai Havertz en Thomas Müller zijn de bekendste gezichten in het keurkorps.

De DFB had genoeg van het lekken van selecties, waardoor de spelers op bijzondere wijze werden aangekondigd. Zo was het shirt van Rüdiger te zien in een kebabzaak, maakten verschillende acteurs en influencers een speler bekend en ook de podcast van de gebroeders Kroos werd ingezet. De Real Madrid-spelmaker mocht Bayer Leverkusen-middenvelder Robert Andrich aankondigen. Zelf is Kroos ook van de partij, nadat hij onlangs zijn rentree maakte bij Die Mannschaft.

Daarentegen zijn spelers als Mats Hummels en Leon Goretzka gepasseerd. Serge Gnabry ontbreekt door een blessure. Ook zonder die laatste is Bayern met zes spelers nog hofleverancier. VfB Stuttgart vaardigt vijf spelers af, kampioen Leverkusen moet het met drie spelers doen. 

De definitieve selectie moet op 7 juni worden ingediend bij de UEFA. Keepers Oliver Baumann en Alexander Nübel zitten nog op het vinkentouw. Duitsland begint op 14 juni aan het EK met een wedstrijd tegen Schotland. Het gastland neemt het verder nog op tegen Hongarije en Zwitserland.