Koeman komt met update over De Jong richting EK

Nederland haalt opgelucht adem, Koeman met positief nieuws voor het EK

15 mei om 23:51

Ronald Koeman is positief over het meespelen van Frenkie de Jong op het komende EK. De bondscoach vertelt tegen ESPN dat de middenvelder van FC Barcelona fit kan zijn voor het toernooi als alles goed verloopt.

"Als je het over Frenkie de Jong hebt, is het pas het beginstadium natuurlijk. De verwachting is wel dat hij fit kan zijn als alles goed verloopt", luidt de geruststellende update van de bondscoach. "Daar is het alleen eigenlijk wel te vroeg voor. De andere jongens zijn over het algemeen fit en spelen. Dan heb je altijd een aantal discussiepunten bij het uiteindelijke formeren van de groep. Voor wie kies je wel en voor wie kies je niet, maar dat wisten we van te voren."

Koeman is ook blij dat Nederlandse spelers het dit seizoen zo goed doen in Europa. "Daar geniet ik wel van ja. Het is natuurlijk mooi dat zulke clubs waar Nederlanders spelen zo ver komen in Europees voetbal. Dan vind ik het helemaal niet erg als spelers dan iets later komen wanneer ik ze selecteer, omdat ze nog een Champions League-finale moeten spelen. Dat hebben we natuurlijk eerder gehad met Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum. Daar zijn we aan gewend, dus dat is alleen maar mooi."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.