Riemer: “Ik verwacht niet dat mensen mij lof geven”

Riemer: “Als je daar niet van houdt, ga naar een kleinere club”

15 mei om 21:14

Brian Riemer staat met RSC Anderlecht momenteel op de eerste plaats in de Jupiler Pro League. Toch krijgt de trainer van paars-wit amper lof voor zijn werk. Dat deert hem naar eigen zeggen niet.

"Bij Anderlecht zal je geen lof krijgen als je wedstrijden wint. Je krijgt enkel lof als je kampioenschappen wint. Of je houdt van die druk of je houdt niet van die druk. En als je er niet van houdt, ga dan naar een kleinere ploeg waar ze het winnen van wedstrijden vieren", aldus Riemer bij Mauve.

In het verleden werkte Riemer voor Kopenhagen. Daar leerde hij een belangrijke les over het werken bij een topploeg. "Ik herinner mij mijn eerste jaren bij Kopenhagen. Wij wonnen een belangrijke partij. Het was in het begin van het seizoen. Ik was aan het vieren, want we hadden net gewonnen. Er kwam toen iemand van Kopenhagen naar mij toe en die zei: "Wij vieren geen overwinning, maar wel kampioenschappen." Ik dacht toen dat is fair."

Riemer is fan die stijl. "Het maakt deel uit van werken bij een grote club. Je kan niet verwachten dat je rondloopt en mensen je loven. Dat hoort bij ons DNA. Daar hou ik van. Ik ben zo opgegroeid. Ik verwacht niet dat mensen mij lof geven”, stelde de trainer van Anderlecht nog.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.