'Leegloop dreigt: The Guardian onthult Saudische Liverpool-transfertargets'

15 mei om 19:40
Laatste update: 15 mei om 20:09

Liverpool kan de komende weken telefoontjes uit Saudi-Arabië verwachten. The Guardian weet dat Mohamed Salah en Alisson interesse genieten van meerdere clubs uit het kapitaalkrachtige land.

In de zomer van 2023 vond er een heuse volksverhuizing richting Saudi-Arabië plaats. Spelers als Karim Benzema, Ngolo Kanté en Roberto Firmino maakten de overstap. Ook Salah werd meerdere malen gelinkt aan een overstap naar de Saudi Pro League, maar hij bleef. Mogelijk komt daar komende zomer verandering in, want de Egyptenaar wordt opnieuw begeerd.

Door welke club(s), wordt niet genoemd door The Guardian. Eerder wilde Al Ittihad hem al aantrekken, maar toen wees de toekomstige club van Arne Slot een bod van maar liefst 150 miljoen pond (omgerekend 174 miljoen euro) af. 

Ook doelman Alisson vertrekt mogelijk. Hij heeft op Anfield nog een contract tot medio 2027. Mocht Liverpool daadwerkelijk deze twee dragende krachten verliezen, dan zullen Slot en co. de transfermarkt op moeten gaan om geschikte vervangers te vinden. 

Ondertussen werkt Saudi-Arabië aan een manier om de competitie competitiever te maken. In juli van vorig jaar nam het PIF (Public Investment Fund) vier topclubs over: Al Ittihad, Al Ahli, Al Nassr en Al Hilal. Met financiële steun slaagden zij er in om grote namen aan te trekken. Om een gelijkwaardiger deelnemersveld te realiseren, hoopt het land voor de andere clubs andere geldschieters te vinden, zodat ook zij hun selectie kunnen versterken.