Café nodigt duo uit om te vieren na Club Brugge-Anderlecht

Café nodigt Coucke en Vandenhaute uit om te vieren na Club Brugge

15 mei om 11:24
Laatste update: 16 mei om 19:32

Als RSC Anderlecht zondag wint van Club Brugge, staat er een groots feest gepland rond het Lotto Park. Michou, de 77-jarige cafébazin van La Coupe, onthult de plannen in een interview met Het Nieuwsblad.

"Het wordt hopelijk nog eens een memorabele dag. Het is tegen Club Brugge, ik reken op droog weer zodat er extra veel volk voor het café verzamelt en maandag is er een feestdag en dus congé”, aldus de cafébazin. Aan drank zal er geen gebrek zijn in het café, maar hoeveel vaten ze heeft besteld wil de dame niet kwijt. "Dat is beroepsgeheim", klinkt het, maar ze verzekert de fans dat het geen café zonder bier zal zijn.

Het café, ooit de hotspot voor Anderlecht-spelers, heeft een rijke geschiedenis. In La Coupe vierde eerder al Aad de Mos zijn titel met Anderlecht in 1991. De cafébazin beschrijft die dag als onvergetelijk. De Mos kwam er met een aantal ploegmakkers en zou de hele avond gezongen en gedanst hebben. hebben. "Ik zie dat met Brian Riemer niet zo snel gebeuren. Helaas." 

Ze hoopt echter wel dat Marc Coucke, die "een zeer volkse zakenman is die voor ambiance zorgde bij KV Oostende", haar café zal bezoeken. "Coucke is bij deze zeer welkom om in La Coupe eens een pint te drinken, een liedje te komen zingen of zelfs op de tafels te dansen. Een eventuele titel maakt dat voor hem wellicht gemakkelijker."

Naast Coucke is ook Wouter Vandenhaute uitgenodigd. "Het Anderlecht-publiek was zeer kritisch voor hem, maar hij mag gerust tussen de klanten van La Coupe komen staan. Ze zullen Wouter het respect geven dat hij verdient en het appreciëren als hij openlijk met hen communiceert."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.