Fans zijn cruciaal voor Anderlecht's succes

Fans zijn cruciaal voor Anderlecht's succes: “Dat er geen sfeer is klopt niet”

15 mei om 11:01

Na de overwinning van RSC Anderlecht op KRC Genk, die hen terug op koers zette voor de titel, sprak La Tribune over de recente successen van Anderlecht. Volgens het panel is er een opvallende verandering in de mentaliteit van de ploeg merkbaar.

Théo Leoni speelt een erg belangrijke rol in de ploeg. Daarin lijkt het panel alvast overeen te komen. Philippe Albert merkte op: "Hij was in krijger-modus, deze jongen heeft zichzelf niets te verwijten ondanks het feit dat hij uit de basiself werd gelaten." De opmars van Leoni bleek volgens La Tribune een stimulans voor al zijn teamgenoten, die een ongekende vastberadenheid toonden.

Cécile De Gernier benadrukte de cruciale rol van de fans in het succes van Anderlecht dit seizoen. "Er is een permanente sfeer. De fans hangen tifo's op, draaien muziek en steken vuurwerk af. Het maakt deel uit van die positieve dynamiek." 

Stephan Streker voegde daaraan toe: "Het cliché dat er geen sfeer is bij Anderlecht klopt niet. Het is echt een plezier. Er gebeurt iets wat we de afgelopen jaren niet hebben gezien."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.