Moris over Club Brugge - Anderlecht

Union en Club Brugge delen de punten: “Met de rug tegen de muur gestaan”

14 mei om 17:43

Na een intense ontmoeting tussen Club Brugge en Union Saint-Gilloise deelden beide teams maandagavond de buit. Anthony Moris, de doelman van Union, deelde zijn gedachten na de wedstrijd met RTBF

"Het ging beide kanten op in de tweede helft, het was een goed spel van voetbal en van mannen." Moris beschreef de vermoeidheid na de bekeroverwinning en benadrukte het belang van organisatie en vastberadenheid. "We wilden vooral goed georganiseerd zijn en hen niets gunnen, wat ons in de eerste helft lukte." 

Hoewel Union misschien wat terughoudend was in de eerste helft, toonde het team veerkracht na de pauze, volgens Moris. "We zijn nooit beter geweest dan wanneer we met onze rug tegen de muur staan, dat is zeker." Hij erkende verder dat efficiëntie in het afmaken van kansen cruciaal was. "Toen Brugge met 2-1 voorstond, hadden we niets meer te verliezen en speelden we wat vrijer om te proberen één of drie punten te pakken."

Voor Union blijft de competitie de focus, ondanks de boost van de bekeroverwinning. “Voor we denken aan de clash tussen Anderlecht en Brugge, moeten we eerst de klus klaren in Cercle, ook al is het ingewikkeld om daar te spelen. Het lot zal dan geschiedenis schrijven.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.