Barcelona neemt tweede plaats over van Girona na nipte zege op Sociedad

FC Barcelona neemt tweede plaats over van Girona na zege op Sociedad

13 mei om 23:07

FC Barcelona heeft goede zaken gedaan in La Liga. Na het puntverlies van Girona hadden de Catalanen de kans om de tweede plek over te nemen, maar dan moest er wel gewonnen worden van Real Sociedad. Dat lukte, dankzij een goal van Lamine Yamal won de ploeg van Xavi, zonder Frenkie de Jong, met 1-0 van de Basken.

Vijf minuten voor rust was het Barcelona dat de leiding nam. Robert Lewandowski bereikte Olkay Gündogan met een fraaie pass door het midden, waarna de Duitser de bal schonk aan Lamine Yamal. De jongeling krulde de bal vervolgens fraai in de hoek: 1-0.

Na rust ging Barcelona op zoek naar de tweede goal, maar Raphinha mikte net over. Sociedad gaf zich echter nog niet gewonnen en wis took gevaarlijk te worden. Een schot van Brais Méndez werd echter geblokkeerd door Pau Cubarsí. Kort hierna wist Becker andermaal aan de verdediging te ontsnappen. Deze keer was het geen buitenspel, maar schoot hij naast.

Sociedad bleef het proberen. Méndez en ook Take Kubo namen Marc-André Ter Stegen onder vuur, maar slaagden niet. Een kwartier voor tijd was Ferran Torres dichtbij de 2-0, maar Sociedad-doelman Alejandro Remiro wist knap redding te brengen. Diep in blessuretijd verdubbelde de Catalanen alsnog de voorsprong, dankzij een benutte penalty van Raphinha nadat de VAR ingreep wegens een handsbal van Álvaro Odriozola: 2-0.