Straffe comeback: Scorende Tielemans en Villa komen terug tegen Liverpool

13 mei om 23:05

Liverpool heeft maandagavond de een na laatste wedstrijd van Jürgen Klopp bij de club niet winnend afgesloten. Op bezoek bij Aston Villa waren The Reds op weg naar een zege, door een heldenrol van invaller Jhon Durán kwam de thuisploeg langszij: 3-3. Youri Tielemans begon in de basis en scoorde een knap doelpunt.

Voor Liverpool was het een duel om des keizers baard. De club kan geen kampioen meer worden, terwijl de nummer vier - Villa - te ver weg is. Met Virgil van Dijk en Cody Gakpo in de basis begon Liverpool aan de wedstrijd op Villa Park, die van meet af aan interessant was. Al na twee minuten ging WK-winnaar Emiliano Martínez gruwelijk in de fout, wat de 0-1 betekende.

De reactie van Villa liet niet lang op zich wachten. Na iets meer dan tien minuten spelen maakte Tielemans de gelijkmaker. Ook dit keer kwam er snel reactie en kon Liverpool weer juichen. Na een fraaie aanval over meerdere schijven was Gakpo het eindstation. De aanvaller schoof eenvoudig binnen en zette Liverpool opnieuw op voorsprong.

Net als in de eerste helft, viel ook in de tweede helft een vroege goal. Jarrel Quansah tekende voor de 1-3. Villa dacht de aansluitingstreffer even later te maken, maar daar stak de VAR een stokje voor. Toch viel de 2-3 nog. Na knullig balverlies van Alexis Mac Allister zorgde Jhon Durán ervoor dat het nog spannend werd. Spannend werd het zeker. Sterker nog: Villa kwam langszij. Invaller Durán kroonde zich tot de held van Birmingham, door ook voor de 3-3 aan te tekenen.

Na 37 wedstrijden heeft Liverpool 79 punten verzameld. Koploper Arsenal heeft er zeven meer, waardoor Klopp zonder prijs zal blijven bij zijn afscheid. Zondag tegen Wolverhampton Wanderers staat de Duitser, die opgevolgd gaat worden door Arne Slot, voor het laatst aan de zijlijn op Anfield als manager van Liverpool.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.