Schmidt mikpunt van kritiek door supporters van Benfica

Druk groeit op hoofdtrainer Schmidt bij Benfica: 'Dit kan niet zo doorgaan'

13 mei om 22:47

De kans dat Roger Schmidt na dit seizoen bij Benfica vertrekt wordt steeds groter. De Duitse oefenmeester is na het duel met Arouca (5-0) ingegaan op de vragen over zijn toekomst. Schmidt staat mede door protesten van de fans onder druk bij de Portugese grootmacht.

In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen werd er zondag met 5-0 gewonnen van Arouca. Mede door het mislopen van de titel, die naar stadgenoot Sporting Portugal ging, krijgt Schmidt kritiek van een deel cab de aanhang. De Duitse oefenmeester was al vaker het mikpunt dit seizoen.

"Deze mensen krijgen veel te veel aandacht", maakte Schmidt duidelijk na de wedstrijd tijdens de persconferentie. De Duitser is klaar met de protesten van de supporters. "Eén ding is duidelijk, in deze omstandigheden kun je geen kampioen worden. Dat is onmogelijk. Als mijn vertrek de oplossing daarvoor is, dan moet ik met de club in gesprek gaan."

"Dit kan niet nog een seizoen zo doorgaan", vervolgt Schmidt. "Aan de andere kant moeten we ons ook meer gaan focussen op de echte Benfica-supporters. Al die mannen, vrouwen, jongens, meisjes, grootvaders en grootmoeders die hun club blijven steunen. De vraag is hoe we iedereen weer achter ons kunnen krijgen."

Vorig seizoen werd Schmidt nog kampioen met Benfica. Lange tijd bleef de ploeg van de hoofdtrainer zelfs ongeslagen. Dit seizoen wist de Portugese grootmacht de titel niet te prolongeren. Sporting Portugal, dat interesse toont in Zeno Debast van RSC Anderlecht, staat met nog één duel te spelen acht punten voor op Benfica. Schmidt heeft nog een contract tot medio 2026 bij de Portugezen.