Potentiële Ten Hag-opvolger geeft signaal af: 'Dit gesprek niet met mij gevoerd'

Southgate reageert op Manchester United-geruchten: 'Gesprek niet met mij gevoerd'

13 mei om 11:41

Gareth Southgate heeft niet gesproken met Manchester United, zo benadrukt de bondscoach van Engeland. Southgate wordt op Old Trafford regelmatig genoemd als potentiële opvolger van Erik ten Hag.

Zoals bekend is de kans aanwezig dat Ten Hag na een lastig seizoen vertrekt bij Manchester United. De naam van Southgate zingt rond in Manchester, maar in gesprek met ITV News maakt de Engelse bondscoach korte metten met de geruchten. "De bookmakers kunnen hun odds bepalen, maar dit gesprek is niet gevoerd met mij", doelt Southgate op de vermeende interesse van United.

Vervolgens benadrukt hij dat de focus nu op het Engelse elftal ligt. "Ik heb één ding om me op te concentreren en dat is een zo succesvol mogelijk toernooi met Engeland draaien. Al het andere is voor mij totaal irrelevant."

Southgate wil dan ook niet ingaan op de vraag of hij ooit wil terugkeren als trainer in het clubvoetbal. "Als ik daarover begin te praten, ben ik al afgeleid van waar ik mee bezig ben. Ik denk dat men verwacht dat mijn focus ligt op Engeland. En terecht."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.