Leverkusen wint ruim van Bochum

Leverkusen met overtuigende zege, nog drie duels verwijderd van ongeslagen treble

12 mei om 22:28

Bayer Leverkusen heeft ook de een na laatste wedstrijd van het Bundesliga-seizoen niet verloren. Bij VfL Bochem werd er met 0-4 gewonnen door Xabi Alonso en co.. Leverkusen stevent af op een ongeslagen treble dit seizoen.

De ploeg van Alonso is inmiddels al een aantal weken kampioen van de Bundesliga, maar dat weerhoudt Leverkusen er niet van om het seizoen ongeslagen af te sluiten. De Spaanse trainer gaf spelers als Alex Grimaldo en Jeremie Frimpong rust tegen Bochum. Mede door een vroege rode kaart voor Felix Passlack kwam het succeselftal nooit in de problemen. In de vijftiende minuut moest de oud-speler van Fortuna Sittard inrukken.

Vlak voor rust pakte Leverkusen pas de voorsprong tegen de tien man van Bochum. Patrick Schick scoorde in de 41ste minuut op aangeven van Arthur de 0-1, waarna Victor Boniface er in de blessuretijd nog 0-2 van maakte vanaf de stip.

In de tweede helft buitte Leverkusen de man-meer-situatie pas echt uit. In de 76e minuut was het Amine Adli die de 0-3 maakte op aangeven van de ingevallen Jonas Hofmann. In de slotfase van het duel deden ook Josip Stanisic en Alex Grimaldo nog een duit in het zakje.

Door de zege is Leverkusen nog één duel verwijderd van een ongeslagen Bundesliga-seizoen. Op 18 mei is FC Augsburg de enige club die daar nog verandering in kan brengen. Leverkusen stevent zelfs af op een ongeslagen treble. Het Atalanta Bergamo van Charles De Ketelaere is op 22 mei de tegenstander in de Europa League-finale, terwijl Kaiserslautern drie dagen later wacht in de DFB Pokal-finale. Wint Leverkusen ook die duels, dan heeft de ploeg van Alonso geen enkele keer verloren dit seizoen in alle competities. Leverkusen heeft tevens het Europese record van aantal wedstrijden op rij ongeslagen aangescherpt. Dat staat nu op vijftig.