Juventus doet Bologna plezier met gelijkspel

Gelijkspel Juventus tegen hekkensluiter, verliest derde plek Serie A aan Bologna

12 mei om 20:42

Bologna had de druk op Juventus opgevoerd door op zaterdag een knappe 0-2 zege te boeken op bezoek bij Napoli. Om de derde plek te heroveren moest Juventus winnen van het reeds gedegradeerde Salernitana, dat onderaan staat in de Serie A. Het liep echter anders.

Na een klein half uur spelen kwam Salernitana in Turijn op voorsprong dankzij een goal van Niccolò Pierozzi. De Italiaan kon vrij inkoppen bij een corner en verschalkte doelman Wojciech Szczęsny bij de eerste paal.

Juventus-trainer Massimiliano Allegri had zijn ploeg vooraf medegedeeld dat de gedachten bij de wedstrijd tegen Salernitana moesten zijn, en nog niet bij de finale van de Coppa Italia tegen Atalanta. De Oude Dame oogde echter niet scherp en kwam bijna op een 0-2 achterstand, maar Szczęsny kon ternauwernood voorkomen da teen vrije trap van Junior Sambia doel trof.

In blessuretijd kwam Juventus toch op gelijke hoogte. Via de hak van Manuel Locatelli kwam de bal bij de tweede paal terecht, waar Adrien Rabiot de pal kon intikken. Toch kreeg ook Salernitana nog een enorme kans via Basic, die de bal net over de lat krulde.

Het bleef uiteindelijk 1-1, waardoor Juventus nu op doelsaldo onder Bologna staat. Saillant: in de volgende speelronde, de voorlaatste in de Serie A, treffen de teams elkaar.