Van Bommel na Cercle Brugge over Royal Antwerp FC-fans

Van Bommel na Cercle over Antwerp-fans: “Potverdorie, dit nog nooit gezien”

12 mei om 21:19

Mark van Bommel, de hoofdtrainer van Royal Antwerp FC, blikt terug op de 1-2 nederlaag van The Great Old op De Bosuil tegen Cercle Brugge. Van Bommel baalt van de nederlaag, maar uit zich zeer lovend over de fans van Antwerp.

Van Bommel begint met een korte samenvatting van de match tussen Antwerp en Cercle Brugge. “Weer op ongelukkige momenten goals tegen. Een aantal keren kom je er goed doorheen, we creëren kansen, maar we maken ze niet. De tegenstander is efficiënt”, deelt van Bommel aan DAZN.

Van Bommel uit zich vervolgens zeer lovend over de fans van Antwerp. “We kunnen heel lang over de match praten, maar als je zulke fans hebt, dan schaam ik me een klein beetje hoe wij spelen. Als je de fans ziet vandaag, dat is weergaloos wat zij doen. Dat je 0-2 staat en zij zorgen er bijna voor dat je de wedstrijd wint, helemaal alleen”, aldus van Bommel.

Van Bommel vertelt verder over de fans van Antwerp. “We zitten in een fase waarin heel weinig lukt, waarin we heel veel verliezen. Dat ligt aan onszelf. En aan momenten waar het tegenzit, je hebt de bekerfinale verloren, drie dagen later moet je weer. En dat je dan zulke fans hebt, ja potverdorie jongens, ik heb dit nog nooit gezien”, geeft van Bommel aan.

Van Bommel wordt tot slot gevraagd of de support van de fans ook komt door het uitzonderlijke succes van vorig jaar. “We hebben hoogtepunten meegemaakt. En dit is het dieptepunt waar we nu zitten qua resultaat. De fans hebben ons vorig jaar naar overwinningen geschreeuwd, mede dankzij hun ook de prijzen gewonnen. Daar ben ik heilig van overtuigd. Tegen Cercle kan je die wedstrijd gewoon nog draaien, ook in deze wedstrijden staan ze er. Dat maak je nergens anders mee”, besluit van Bommel.