Vertrekker Hasi ziet KV Mechelen ook nog onderuit gaan tegen STVV

12 mei om 18:00
Laatste update: 12 mei om 18:02

STVV heeft op Moederdag de uitgenodigde mama's nog een mooi cadeautje kunnen bezorgen. De Kanaries kwamen wel op achterstand tegen KV Mechelen, maar een sterke Bertaccini wist nog voor de winst te zorgen: 2-1.

We kregen een bijzonder rustige fase, die pas werd opgeschrikt na één grote kans. Die grote kans zorgde ook meteen voor het openingsdoelpunt. Slimani stuurde Konaté diep met een slim steekballetje. De middenvelder twijfelde oog in oog met Suzuki niet en zorgde voor de 0-1 van Malinwa, al duurde de vreugde van de bezoekers niet lang. Koïta kreeg de bal tot bij Bertaccini, die de gelijkmaker scoorde.

Zowel STVV en KV Mechelen brachten uiteindelijk nog goed voetbal op de mat, met ook meerdere kansen Slimani schoot een uitstekende voorzet van Pflücke over het doel, terwijl Bocat aan de andere kant op Thoelen schoot. Vijf minuten voor de rust sloeg STVV uiteindelijk toch weer toe. Bertaccini was volledig vrijstaand en tikte de 2-1 binnen. Schoofs had op slag van rust de gelijkmaker aan de voeten, maar Suzuki wist die te voorkomen.

Na de rust leken beide ploegen het wat moeilijker te hebben en kregen we ook amper nog doelpogingen te zien. De overwinning van STVV kwam nooit echt in gevaar en het wist daardoor voor de vierde keer op rij te winnen van Malinwa.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.