Zaakwaarnemer Van de Beek komt met transfer-update

Zaakwaarnemer Van de Beek bevestigt: 'Terugkeer is uitgesloten'

12 mei om 14:19
Laatste update: 12 mei om 14:29

Donny van de Beek zal niet terugkeren bij Ajax komende zomer. Dat bevestigt zijn zaakwaarnemer Guido Albers bij Goedemorgen Eredivisie.

"Hij moet naar een club die goed voetbal speelt. En hij gaat in ieder geval niet terug naar Ajax", vertelt Albers over Van de Beek aan de talkshowtafel van ESPN. "Mijn voorkeur is om hem in Spanje, Frankrijk of Italië te krijgen. Dat zou fantastisch zijn. Hij moet gewoon op de plek spelen waar hij ook bij Ajax speelde."

Met Manchester United is afgesproken dat de Nederlandse middenvelder geen transfer in de Premier League gaat maken. "Dat wil Van de Beek en de club niet. Dat is voor hem geen goede keuze."

Van de Beek was in de zomer van 2023 nog dicht bij een overstap naar Real Sociedad. Dat ging toen op het laatste moment niet door. "Ten Hag wilde hem toen houden tot het laatste moment van de transferperiode", blikt Albers terug. "Toen moest daarna nog een keuze worden gemaakt en is hij via een relatie van zijn vorige management bij Eintracht Frankfurt gekomen. Die hebben dat hartstikke goed gedaan door hem weg te halen bij Manchester United waar hij sowieso niet ging spelen. Maar dan kom je laat bij een club waar je helemaal niet bekend bent. Dat is hartstikke moeilijk."

De verhuurperiode aan Eintracht is geen groot succes gebleken. De Duitse club had een koopoptie in de huurdeal, maar deze wordt niet gelicht. De oud-Ajacied speelde acht wedstrijden in de Bundesliga en wist geen enkel doelpunt te maken of assist te geven.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.