City pakt koppositie Premier League

City weer aan de leiding dankzij weergaloze Gvardiol, De Bruyne goed voor assist

11 mei om 15:44

Manchester City heeft de koppositie in de Premier League overgenomen van Arsenal door op bezoek bij Fulham met 0-4 te winnen. De Kroatische verdediger Joško Gvardiol was maar liefst goed voor twee doelpunten. Een smetje op de overwinning van City: de blessure van Oranje-international Nathan Aké.

Manchester City begon met supersterren Kevin de Bruyne en Erling Haaland in de basis. City kwam al op voorsprong gekomen via een prachtige goal van linksback Gvardiol, op aangeven van De Bruyne. City was heer en meester op Craven Cottage, maar vergrootte de voorsprong niet voor rust.

In de tweede helft was het na een kwartier spelen wél weer raak; Phil Foden schoot de 0-2 achter Fulham-doelman Bernd Leno. De Engelsman schoot de bal uit de rebound tegen de touwen.

Twintig minuten voor tijd maakte Gvardiol zijn tweede van de middag en zette City op 0-3. De Kroaat is de laatste weken in bloedvorm en bevestigde dat maar weer eens op bezoek bij Fulham. Diep in de blessuretijd zorgde invaller Julian Álvarez voor de kers op de taart door een strafshop te benutten, 0-4. Fulham-verdediger Issa Diop kreeg zijn tweede gele kaart en moest het veld dus verlaten.

Dankzij deze klinkende overwinning neemt Manchester City de koppositie over van Arsenal. De ploeg van Guardiola heeft nu twee punten meer. Er zijn nog twee wedstrijden te gaan in de Premier League voor de kampioenskandidaten. City moet nog op bezoek naar Tottenham Hotspur en speelt thuis tegen West Ham United. Arsenal gaat op bezoek bij Manchester United en sluit thuis af tegen Everton.