"Ze zouden zeker een verdiende kampioen zijn"

Bornauw over Anderlecht: “Plukken nog steeds de vruchten van jeugdopleiding”

11 mei om 12:41

Sebastiaan Bornauw, momenteel spelend voor VfL Wolfsburg in de Bundesliga, blikt vooruit op de laatste speeldagen van de Jupiler Pro League. Als zoon van de CEO non-sports bij Anderlecht, heeft Bornauw een bijzondere band met de club waar hij tien jaar lang heeft gespeeld.

Hij uitte in Het Laatste Nieuws veel lof voor zijn vader Kenneth, die nu de leiding heeft over het extrasportieve van Anderlecht. "Ik vind dat mijn vader het geweldig doet. Hij is een Brusselaar en kent hun mentaliteit, hij is perfect tweetalig en het Anderlecht-DNA stroomt hem in het bloed."

Bornauw hoopt dat Anderlecht na vier jaar weer een titel kan pakken en benadrukt het belang van hun jeugdopleiding. "Anderlecht plukt dit jaar nog steeds de vruchten van z'n jeugdopleiding. Maar ze zijn er ook in geslaagd om die talenten te omringen met de juiste spelers. Talent heeft ervaring rond zich nodig om te groeien."

Hoewel Bornauw toegeeft dat hij niet helemaal objectief is, gelooft hij dat Anderlecht een verdiende kampioen zou zijn. "Anderlecht heeft zich aangepast aan de noden van het moderne voetbal. Anderzijds liegen de play-offs in België nooit. Wie het ook wordt, het zal een terechte kampioen zijn."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.