"Standard staat niet op de rand van faillissement"

Pierre Locht, CEO van Standard: "Standard staat niet op de rand van faillissement"

11 mei om 20:01

Pierre Locht, de CEO van Standard, sprak zich uit tegen de geruchten over een mogelijk faillissement van de club. Hij benadrukte dat ondanks de financiële uitdagingen, alle werknemers op tijd worden betaald en dat er geen vertragingen zijn in de betalingen.

"Op dit moment staat Standard niet op de rand van een faillissement," verklaarde Locht tijdens een interview met Eleven Sports, geciteerd door La Dernière Heure. De situatie escaleerde echter toen fans de spelersbus blokkeerden, waardoor de wedstrijd tegen Westerlo moest worden afgelast. 

Locht benadrukte dat hij begrip heeft voor de frustratie van de fans, maar dat hij gelooft dat het blokkeren van de spelersbus de club alleen maar verzwakt. Hij onderstreepte het belang van dialoog en respectvolle communicatie om de situatie op te lossen.

De financiële crisis van Standard wordt verder gecompliceerd door het eigendom van 777 Partners, een Amerikaans bedrijf dat momenteel het onderwerp is van talrijke rechtszaken. Hoewel Locht geen commentaar kon geven op specifieke zaken met betrekking tot 777 Partners, benadrukte hij dat Standard vastbesloten is om volgend seizoen in de hoogste divisie te blijven.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.