Volgens Standard-CEO Pierre Locht gaat Standard niet failliet

Standard-CEO Locht verzekert dat Standard niet op de rand van faillissement staat

11 mei om 10:35
Laatste update: 11 mei om 10:47

Bij Standard loopt er momenteel vanalles in de soep. De trainer gaf eerder aan dat lonen niet betaald worden en een supportersprotest zorgde voor het annuleren van de match tussen Standard en KVC Westerlo op vrijdag. Volgens CEO Pierre Locht, is er echter geen sprake van financiele problemen.

De lonen worden volgens de CEO gewoon betaald. ''In tegenstelling tot wat er geschreven is, worden alle mensen die bij de club werken op tijd en volgens afspraak betaald'', vertelde Locht aan DH Les Sports.

Ook financieel staat de club er goed voor volgens de CEO. ''Er zijn geen achterstallige betalingen. De financiële situatie van de club is delicaat, maar dat is al enkele maanden, zo niet seizoenen, het geval'', zei Locht.

Volgens Locht zijn er afspraken getroffen. ''We onderhandelen met onze leveranciers over betalingsregelingen en vragen hen om flexibel te zijn. Maar op dit moment staat Standard niet op de rand van faillissement'', aldus Locht

Momenteel gaan er geruchten over een overname van Standard. 777 Parnters zou Standard van de hand willen doen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.