Standard-CEO Locht riep “hoerenzoon” naar Laforge

Standard-CEO Locht riep “hoerenzoon” naar Laforge, “Ging te ver, gefrustreerd”

26 februari om 10:03

Pierre Locht, de CEO van Standard, schold tijdens de match tussen Union SG en Standard scheidsrechter Nicolas Laforge uit voor “fils de pute”, “hoerenzoon”. De belediging werd gefilmd, waarna de CEO van Standard zich publiekelijk excuseerde. Union won de match uiteindelijk met 2-1.

Locht kon zich niet inhouden tijdens de match tussen Union en Standard. Locht bood als volgt zijn excuses aan na zijn belediging. “Daar wil ik me voor verontschuldigen, want je moet weten hoe je de zenuwen moet bedwingen, ongeacht de situatie en de frustratie. Ik ging te ver”, citeert Het Nieuwsblad Locht.

Locht legt uit waarom de CEO zijn belediging uitte tijdens Union – Standard. “Ik was gefrustreerd omdat ze in Westerlo zeiden dat de VAR het goed had gedaan om niet tussen te komen voor een overtreding op Yeboah. En als ik nu dan zag hoeveel tijd Laforge nam, dan was ik verbaasd en gefrustreerd”, deelt Locht.

Locht sluit af door aan te geven dat dit zijn gedrag niet rechtvaardigt. “Ik heb de scheidsrechter uitgelegd dat het niet tegen hem persoonlijk was gericht, maar tegen het gebrek aan eenduidigheid bij de interventies van de VAR. Dat we een ongelukkige wedstrijd kenden, verklaart ook voor een deel mijn frustratie”, besluit Locht.