Geen Standard - Westerlo: partij gaat niet door na protesten van fans

10 mei om 21:15
Laatste update: 10 mei om 21:21

Wie vrijdag Belgisch voetbal te zien wilde krijgen, komt bedrogen uit. Aanvankelijk stond de wedstrijd tussen Standard en KVC Westerlo gepland om 20u45, maar die wedstrijd gaat door supportersprotesten niet door.

Al uren voor de partij kondigden de fans van Standard aan dat ze de wedstrijd gingen boycotten. Zij zijn niet tevreden met het beleid van de club en willen eigenaars 777 Partners zien vertrekken. Om die ontevredenheid extra in de verf te zetten, verhinderde men vrijdagavond de eigen spelers om te kunnen voetballen.

In principe zou de spelersbus vrijdagavond van het oefencomplex richting het stadion trekken, maar honderden fans stonden vanaf 17u30 al aan de poorten van het complex. De spelersbus kon daardoor niet richting het stadion trekken en de spelers werden belemmerd om zich naar het stadion te begeven.

De spelers van Westerlo waren wel al op Sclessin, hadden een opwarming achter de rug en waren klaar om de partij af te trappen, maar hadden dus geen tegenstander. De Rouches kunnen niet in actie komen, waardoor Westerlo zijn eerste overwinning in de Play-Offs beet heeft zonder ook te spelen. Standard pakt geen punten en krijgt mogelijk ook nog een extra straf.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.