Veel lof voor door Antwerp-begeerde Chery: 'Had daar niet meer ingezeten?'

Veel lof voor door Antwerp-begeerde Chery: 'Had daar niet meer ingezeten?'

8 mei - 07:36

René van der Gijp is enorm onder de indruk van Tjaronn Chery. De aanvallende middenvelder geniet op dit moment van de interesse van Royal Antwerp FC en maakt namens NEC veel indruk. De analist snapt niet dat een club als Feyenoord zich nooit heeft gemeld. 

"Die jongen heeft een goede balaanname, is technisch goed, hij is niet de langzaamste", is Van der Gijp enthousiast over Chery bij Vandaag Inside. "Dan denk ik ook: 'Het hoeft niet altijd aan jezelf te liggen, had er niet meer ingezeten?' Het is echt een hele goede speler. Ik snap wel dat hij van de radar ging toen hij in het buitenland zat, maar bijvoorbeeld in de bekerfinale vond ik hem ook goed. Hij is heel comfortabel aan de bal, echt zonde man."

Van der Gijp is van mening dat Chery best bij een topclub in Nederland had kunnen uitkomen. "In Israël heeft hij lang gespeeld en dan denk ik daar had toch best een Feyenoord voor kunnen komen. Zonde man, echt een goed spelertje." Tafelgenoot Johan Derksen is het met Van der Gijp eens. "Ook toen hij bij FC Groningen zat, vlak voor hij naar Israël ging, speelde hij de sterren van de hemel."

Chery maakte dinsdag bekend dat hij zijn contract bij Maccabi Haifa heeft laten ontbinden. De middenvelder werd in de winter gehuurd van de Israëlische club door NEC. Chery werd direct daarna gelinkt aan een mogelijke overstap naar Royal Antwerp.