Terugkeer van Thibaut Courtois bij Real Madrid, doelman speelt tegen Cadiz

Ancelotti kondigt speeltijd voor Courtois aan: 'Geweldig nieuws'

3 mei om 16:34

Zaterdag staat in La Liga Real Madrid – Cadiz op het programma. Voor Thibaut Courtois wordt het een bijzondere match. De doelman viert dan immers zijn rentree tussen de palen. Knieproblemen hielden Courtois de voorbije maanden van het veld. 

De voorbije weken trainde Courtois terug mee met de groep van Real Madrid en deze week zat hij in de kern voor het Champions League-duel tegen Bayern München. Andriy Lunin stond tegen de Duitsers nog in de goal van de Koninklijke, maar verliest nu zijn basisplaats aan Courtois. Dat bevestigde Carlo Ancelotti op vrijdag.

De trainer van Real Madrid stond de pers te woord en was duidelijk over de basisplaats van Courtois. "Het gaat goed met hem. Morgen speelt hij", aldus Ancelotti. "Na zo'n lange periode van afwezigheid is het voor ons geweldig nieuws dat hij terugkomt. Dat geldt ook voor Militão", stelde de trainer van Real Madrid nog.

Woensdag staat in de Champions League de return tussen Real Madrid en Bayern München op het programma. De heenmatch in Duitsland eindigde op een 2-2 gelijkspel. In het Kampioenenbal keert Lunin terug in de basis. Ancelotti wil zich nog niet uitlaten of Courtois wel zal spelen in de eventuele finale.

Geen terugkeer bij de Rode Duivels
Een terugkeer van Courtois bij Real Madrid betekent voorlopig nog geen terugkeer van Courtois bij de Rode Duivels. De doelman gaf eerder al aan te passen voor het EK.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.