Fabris (ex-Charleroi)) verlaat Eendracht Aalst: "Dit wil ik nooit meer meemaken"

13 mei om 17:31

Sportief deed Eendracht Aalst het bijzonder goed, maar extrasportief waren er opnieuw heel wat problemen bij de club. Voor Samuel Fabris, nochtans een smaakmaker van Aalst, het signaal om te vertrekken.

De middenvelder, die in het verleden nog uitkwam bij Sporting Charleroi en Cercle Brugge, speelde ook dit seizoen een belangrijke rol bij Eendracht Aalst. Door de fans wordt hij er op handen gedragen, maar Fabris heeft toch – door druk van het bestuur – besloten om de club te verlaten.

De trainer wilde hem nochtans graag langer houden bij de club. "Het bestuur gaf me in december al de bons", zegt Fabris in Het Nieuwsblad. "Ze zeiden dat ik mocht vertrekken, dat mijn contract niet verlengd werd. Het is niet de trainer, maar wel het bestuur dat de transferpolitiek bepaalt", klinkt het.

Het was voor Fabris en andere ploegmaats ook moeilijk bij Aalst door alle problemen naast het veld. "Het voorbije seizoen wil ik alvast nooit meer meemaken", klinkt het. "Een voetballer hoort zich in principe enkel op het voetbal te focussen. Dit jaar kregen we te maken met tal van randfenomenen. Ik wil de vuile was niet buiten hangen, maar ik zag onwaarschijnlijke toestanden die alle verbeelding tarten", geeft hij nog mee.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.