Franck Surdez van KAA Gent over voetbal van RSC Anderlecht

Surdez: 'Onder de indruk van Anderlecht, althans tot aan de zone van de waarheid'

3 mei om 11:56
Laatste update: 3 mei om 12:01

Na een aanpassingsperiode komt Franck Surdez boven water bij KAA Gent. De 21-jarige aanvaller werd in januari overgenomen van het Zwitserse Neuchâtel Xamax FC en lijkt nu meer en meer zijn draai gevonden te hebben in de Jupiler Pro League

Over zijn ontvangst bij KAA Gent is Surdez erg tevreden. "Eigenlijk verliep mijn aanpassing bij AA Gent formidabel. Ik werd hier fantastisch opgevangen en met Archie Brown had ik de ideale gids om me wegwijs te maken", klinkt de aanvaller in Het Nieuwsblad. "Ik kende Archie natuurlijk al een beetje van zijn periode bij Lausanne, maar we hadden geen persoonlijk contact. Dankzij een ploegmakker bij Neuchâtel wist ik hem te contacteren. Vervolgens stond hij steeds voor mij paraat."

In het begin moest hij naar eigen zeggen wel wat wennen aan de manier van voetballen in de Jupiler Pro League. "Er wordt hier heel tactisch gevoetbald, maar tegelijk is het ook een mix van fysiek en technisch onderlegd voetbal. Het bevalt me enorm, maar het was toch even wennen", zegt Surdez. "Zo moest ik toch ook wel flink aan de slag om de intensiteit van de Gentse voetbalstijl op te pikken."

Surdez was erg onder de indruk van het voetbal van RSC Anderlecht geeft hij toe. "Althans, tot aan de zone van de waarheid. Vanaf dan is het iets minder", klinkt het. "Defensief raakte ik ook wel gecharmeerd door de aanpak van OH Leuven. Zij vingen ons collectief op en maakten ons het leven knap lastig."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.