Vanlerberghe op kop met Brøndby IF: Voor de prijzen spelen is toch iets anders

Vanlerberghe op kop met Brøndby IF: "Voor de prijzen spelen is toch iets anders"

2 mei - 16:58

In januari verliet Jordi Vanlerberghe KV Mechelen voor het Deense Brøndby IF. Ondertussen lijkt de 27-jarige centrale verdediger z'n draai helemaal gevonden te hebben bij de leider in de Superligaen. Vanlerberghe reageert op z'n transfer naar Denemarken en de titelstrijd.

De voormalig Club Brugge en KV Mechelen-verdediger heeft het naar eigen zeggen erg naar zijn zin in Denemarken. "We wonen tien minuutjes buiten het centrum. Aan een soort van meer met een haventje. Er hangt echt een leuke vibe", klinkt Vanlerberghe bij HLN. "In Bonheiden woonden we in het groen. Het was dus wel een grote stap."

De taalbarrière maakte die stap zeker niet kleiner voor de ex-Belgische jeugdinternational. "Als je het Deens leest, kan je er wel wat dingen uithalen. Maar de uitspraak is moeilijk", zegt Vanlerberghe. "Op de club probeer ik me tussen Denen te zetten. En dan kan ik de context wel volgen, maar het echt begrijpen... Neen, dat lukt niet. In het tussenseizoen gaan mijn vrouw en ik wel lessen volgen."

Ondertussen heeft Brøndby een kleine kloof van vier punten geslagen op achtervolgers FC Midtjylland, FC Kopenhagen en FC Nordsjælland. "Het is een fijne vorm van stress. Ik had het ook nodig om elke week top te moeten zijn", zegt de verdediger. "Begrijp me niet verkeerd: in België wou ik ook elke week goed zijn, maar voor de prijzen spelen, is toch iets anders. Ik wilde mezelf uitdagen, weg uit mijn comfortzone. Nu is er meer druk. En ik ben iemand die onder druk precies beter presteert."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.