Opsteker voor Roma in Europa League: 'Lukaku is fit genoeg en keert terug in basisploeg'

Opsteker voor Roma in Europa League: 'Lukaku is fit genoeg en keert terug in basisploeg'

2 mei - 09:36

Slaagt AS Roma in wat nog geen enkele andere ploeg dit seizoen kon? Als de Italianen naar de finale van de Europa League willen, zullen ze een manier moeten vinden om het onklopbaar gewaande Bayer Leverkusen te vloeren. Daniele De Rossi heeft er alvast een ferme troefkaart bij: Romelu Lukaku is namelijk weer voldoende fit om te starten.

Op zijn persconferentie van woensdag gaf de Roma-trainer al de hoop mee dat hij Lukaku zou recupereren, liefst van bij de aftrap. Die wens lijkt nu uit te komen. Bij Football Italia staat Lukaku in de verwachte basiself van I Giallorossi. De Rode Duivel zou Paolo Dybala en Stephan El Shaarawy in steun krijgen. Met Mile Svilar verschijnt nog een andere Belg aan de aftrap.

De fans van Roma zien het graag gebeuren. Lukaku groeide de afgelopen maanden weer naar zijn beste vorm toe, totdat hij in de kwartfinales van de Europa League na een half uur uitviel tegen AC Milan. Uiteindelijk stootte Roma ook zonder hem door, maar 'Mister Europa League' kan je altijd gebruiken in deze competitie. In de huidige campagne scoorde Lukaku al zeven keer, waarvan na Nieuwjaar eentje tegen Feyenoord en eentje tegen Brighton & Hove Albion.