Donkere wolken boven Eupen na nederlaag: “Tweede doelpunt heeft ons gedood”

Donkere wolken boven Eupen na nederlaag: “Tweede doelpunt heeft ons gedood”

27 april - 09:52
1

Kristoffer Andersen, de interim-trainer van KAS Eupen, baalt stevig door de 1-2 nederlaag tegen Sporting Charleroi. Het wordt nu een erg moeilijk verhaal voor De Panda’s in de Relegation Play-Offs. De Challenger Pro League komt nu wel erg dichtbij.

Andersen uit zich teleurgesteld na de nederlaag van Eupen tegen Charleroi. “Het is moeilijk om nu dingen te zeggen door de emoties. We sliepen de eerste 10 minuten, daarna kwamen we in de wedstrijd. Het tweede doelpunt dat uit het niets viel, heeft ons gedood”, citeert Sporza Andersen.

Andersen blikt terug op het Jupiler Pro League-seizoen van Eupen. “Ik denk dat we doorheen het hele seizoen alles geprobeerd hebben met de ploeg, uiteindelijk heeft dat nog niet voor oplossingen gezorgd”, geeft Andersen aan.

Andersen legt uit dat het volgens hem niet aan de kwaliteit van de selectie van Eupen ligt. “Ik denk dat we de kwaliteit hebben in de ploeg, dat hebben we ook getoond. We waren simpelweg niet consistent genoeg, ik heb goede prestaties en catastrofale prestaties gezien”, meent Andersen.

Andersen sluit af door aan te geven dat Eupen niet van plan is om op te geven in de Relegation Play-Offs van de Jupiler Pro League. “Het is nog niet gedaan, we zien wel wat er nog gebeurt”, besluit Andersen.

Charleroi is zeker van het behoud in de Jupiler Pro League. Alleen de tweede plaats van de Relegation Play-Offs is nog haalbaar, maar vooral RWDM heeft daar op dit moment de betere papieren voor.