Rode Duivel Keita: “Ik zou gek zijn om niet te dromen van Europees Kampioenschap”

Rode Duivel Keita: “Ik zou gek zijn om niet te dromen van Europees Kampioenschap”

20 april - 14:29 Laatste update: 14:47

Mandela Keita, de middenvelder van Royal Antwerp FC, vertelt in een uitgebreid interview over zijn ambities bij De Rode Duivels. De 21-jarige middenvelder van The Great Old droomt van het Europees Kampioenschap in Duitsland.

Keita geeft aan dat hij veel druk op zichzelf legt op het middenveld van Antwerp. Keita geeft aan dat hij het vertrouwen van de ploeg en de hoofdtrainer voelt. “En dat ze dan naar mij wijzen als het wat minder gaat… Ik begrijp dat. Het is niet erg dat jullie met een vergrootglas naar mij kijken”, deelt Keita aan Het Laatste Nieuws.

Keita heeft zich in het afgelopen anderhalf jaar bewezen bij Antwerp. In die periode is Keita ook Rode Duivel geworden. Keita geeft aan dat hij droomt van het EK 2024. “Ik zou gek zijn om niet te dromen van het Europees kampioenschap. Ook al is er veel concurrentie op mijn positie. Het is nu aan mij om te tonen dat ik klaar ben”, aldus Keita.

Keita wordt tot slot gevraagd naar de concurrentie van zijn voormalige ploegmaat Arthur Vermeeren bij De Rode Duivels. “We zijn eerder complementair dan concurrenten. Hij is meer een acht, ik een zes. Het is hoe de bondscoach het ziet, wat van belang is”, besluit de middenvelder van Antwerp.