'Verblijf bij Anderlecht hoeft niet te stoppen na zes maanden'

'Verblijf bij Anderlecht hoeft niet te stoppen na zes maanden'

20 april - 10:00
9

RSC Anderlecht heeft dit seizoen enkele huurlingen van FC Sevilla in de rangen. Een van hen is Federico Gattoni. De Argentijnse verdediger speelde nog maar amper voor paars-wit, maar kan mogelijk toch langer in Brussel blijven.

Toen Jan Vertonghen in de winter geblesseerd uitviel, schakelde Anderlecht een versnelling hoger om alsnog een centrale verdediger aan te trekken. Het klopte opnieuw aan bij Sevilla. Bij de Spanjaarden had het eerder in de zomer al Thomas Delaney en Ludwig Augustinsson opgepikt. Ditmaal sloot Anderlecht een deal omtrent Gattoni.

Bij Sevilla kwam Gattoni niet aan spelen toe. De Argentijn van 25 jaar ging akkoord met een tijdelijke verhuis naar het Lotto Park. Hij wist dat hij daar de tweede viool zou spelen achter Zeno Debast en Jan Vertonghen. Een rol waarin hij zich perfect schikte. Wanneer Brian Riemer hem nodig had, stond de Argentijn er.

Voor Anderlecht speelde Gattoni nog maar 120 minuten. Daar komt dit weekend waarschijnlijk tijd bij, want Zeno Debast is geschorst tegen KRC Genk. Ondanks zijn geringe speeltijd lijkt het huwelijk aankomende zomer niet te hoeven stoppen. Volgens Romain Van der Pluym kan Gattoni ook volgend seizoen nog bij Anderlecht spelen. Het bestuur van Anderlecht denkt daar momenteel over na, maar de journalist van DH Les Sports onderstreept dat er nog geen onderhandelingen lopen tussen paars-wit en Sevilla. 

De kans is klein dat Gattoni volgend seizoen een kans krijgt bij de A-ploeg van Sevilla. De verdediger heeft in Spanje nog een contract tot medio 2027. Zijn marktwaarde wordt momenteel op drie miljoen euro geschat, maar het is maar de vraag of Sevilla dat nog gaat vragen voor een speler die het zelf amper gebruikte de afgelopen seizoenen. Een nieuwe huurovereenkomst kan ook nog altijd.