Guardiola over halve finale FA Cup tegen Chelsea: Afwachten of KDB kan spelen

Guardiola over halve finale FA Cup tegen Chelsea: "Afwachten of KDB kan spelen"

19 april - 17:39

Terwijl hij woensdagavond de 120 minuten niet kon volmaken in het Champions League duel tussen Manchester City en Real Madrid, klinkt het nu ook onzeker of Kevin De Bruyne al dan niet in actie zal komen in de halve finale van de FA Cup tegen Chelsea. Dat meldt Pep Guardiola op z'n persconferentie. Al klinkt hij wel voorzichtig positief. 

De Rode Duivel had naar verluidt wel wat lichte hinder in de hamstring. "Het is normaal dat spelers kwaaltjes voelen", zegt Guardiola. "Kevin was uitgeput na vijf maanden geblesseerd te zijn geweest. Dat is normaal."

Met het oog op de halve finale in de FA Cup tegen Chelsea op zaterdag, is Guardiola voorzichtig. "We zullen morgen zien of hij kan spelen", aldus de Spanjaard. "Hij voelt zich ondertussen verder goed. Maar nogmaals het is normaal. Het aantal wedstrijden dit seizoen en de voorgaande seizoenen is zo hoog. Het zijn mensen, geen machines, en soms is er sprake van vermoeidheid."

Niet alleen over De Bruyne bestaat er enige twijfel, ook Erling Haaland lijkt te kampen te hebben met kleine kwaaltjes. "Erling voelde iets en werd daarom voor de verlengingen gewisseld. We moeten nu kijken hoe hij reageert met het oog op de wedstrijd tegen Chelsea."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.