'Atlético gaat voor nieuwe spits en wil Bundesliga-sensatie Guirassy'

'Atlético gaat voor nieuwe spits en wil Bundesliga-sensatie Guirassy'

19 april - 14:01
3

Atlético Madrid heeft plannen om de selectie deze zomer te vernieuwen. De belangrijkste schakel daarin moet Serhou Guirassy worden.

'Atlético zal zijn elftal gaan vernieuwen. Al het hele seizoen kent de ploeg van Diego Simeone problemen in de voorhoede. Het komende seizoen is alleen Antoine Griezmann verzekerd van zijn plek', komt AS vrijdag verrassend uit de hoek.

Angel Correa stond afgelopen winter al op het punt om te vertrekken en Atlético zou bij een goed bod komende zomer weer bereid zijn om Correa van de hand te doen. Dat laatste geldt ook voor Memphis. De Nederlander heeft het volgens zijn club goed gedaan toen hij beschikbaar was, maar blessures blijven hem parten spelen, zien ook de technische mensen. Morata is daarentegen net zo dicht bij een vertrek als een verblijf, meldt het Spaanse medium. Juventus zou iedere zomer uitkijken naar zijn terugkeer, maar Atlético wacht tot het juiste bedrag op tafel komt. Ook een terugkeer van Joāo Félix, momenteel spelend voor FC Barcelona, wordt in Madrid uitgesloten.

Het vertrek van één of meer aanvallers heeft automatisch gevolgen voor het transferbeleid in Madrid. VfB Stuttgart-spits Guirassy zou volgend seizoen de nieuwe sensatie moeten worden bij Atlético. De 28-jarige Guineeër maakte dit seizoen 25 doelpunten in 23 Bundesliga-duels en kan rekenen op interesse van Europese topclubs, waaronder Bayern München en Manchester United. Vorige zomer toonde ook Ajax grote belangstelling voor de spits.

In Stuttgart heeft Guirassy nog een contract tot medio 2026. Dat hoeft echter geen struikelblok te zijn voor geïnteresseerden. De marktwaarde van Guirassy wordt op veertig miljoen euro geschat, maar dankzij een clausule kan hij opgehaald worden voor 'maar' 17,5 miljoen euro.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.