Vrouwen van Chelsea door in de Champions League, geen stunt voor Ajax dames

Vrouwen van Chelsea door in de Champions League, geen stunt voor Ajax dames

27 maart - 23:10

Het vrouwenelftal van Ajax heeft woensdagavond de Champions League moeten verlaten. De Nederlanders peeldes zwaarbevochten gelijk in Londen tegen Chelsea, maar het 3-0 verlies in Amsterdam zorgde toch voor de uitschakeling.

De Amsterdamse ploeg wist dat het voor een extreem lastige klus stond in Londen. Chelsea won in de Johan Cruijff ArenA al met 3-0, waardoor Ajax vier keer moest scoren om door te gaan naar de halve finale van het miljardenbal. Een opvallende wijziging in de basiself van Chelsea was Sjoeke Nüsken. De Duitse die in Amsterdam twee keer scoorde, begon nu vanaf de bank bij Chelsea.

Vanaf de eerste minuut bleek dat de bezoekers uit Amsterdam een plek in de halve finale van de Champions League nog niet hadden opgegeven. Ajax ging direct op zoek naar een goal en spits Romée Leuchter kreeg ook kansen, maar een goal viel er nog niet. Voor rust lukte het Chelsea wel om te scoren. Na ongeveer een half uur spelen profiteerde Mayra Ramírez van gestuntel achterin bij Ajax. De Colombiaanse spits pakte het cadeautje uit en maakte 1-0.

In de rust keek Ajax tegen een achterstand van vier goals aan om nog door te kunnen naar de volgende ronde. Een schier onmogelijke opgave, maar de Amsterdammers bleven het proberen. Uiteindelijk kreeg Ajax dan ook de verdiende goal via rechtsbuiten Chasity Grant. Het bleek wel de laatste goal van de Amsterdammers in het miljardenbal, want het werd 1-1 waardoor Ajax is uitgeschakeld. Chelsea bleek een maatje te groot over twee duels.