Rijden zonder rijbewijs komt speler duur te staan, niet meer in actie voor Twente

Rijden zonder rijbewijs komt speler duur te staan, niet meer in actie voor Twente

27 maart - 22:41
1

FC Twente heeft woensdag bevestigd dat Joshua Brenet niet meer in actie zal komen voor de club uit Enschede. De Tukkers zijn voornemens per direct afscheid te nemen van de in opspraak geraakte vleugelverdediger. 

De geruchten over de breuk tussen FC Twente en Brenet sijpelden eerder deze week al door, nadat bekend werd dat de 30-jarige voetballer veroordeeld is tot een maand cel. Die straf kreeg hij voor het tot tweemaal toe rijden zonder rijbewijs. Dat rijbewijs raakte hij in 2021 kwijt door het rijden onder invloed. Brenet gaat in beroep tegen die uitspraak, maar daar gaat FC Twente niet op wachten.

Brenet was de afgelopen maanden ook bij andere incidenten buiten het veld betrokken. Zo zou hij zich op het afscheidsfeest van Wout Brama misdragen hebben. Ook liep hij nog in een proeftijd van een veroordeling van huiselijk geweld uit 2021. 

'FC Twente heeft kennisgenomen van de veroordeling van Joshua Brenet. FC Twente en zijn management zijn in overleg over ontbinding van zijn contract', laat de club weten in een statement op X. 'Brenet zal niet meer in actie komen voor FC Twente.'

De verdediger tekende in januari 2022 bij FC Twente en speelde daarvoor onder meer voor PSV en Hoffenheim. In de zomer zou Brenet, wiens contract afloopt, sowieso al vertrekken. Dat afscheid wordt met enkele maanden naar voren gehaald.