De grote geeuw: oefeninterland Ierland - België eindigt onbeslist

23 maart om 19:53

De oefeninterland Ierland - België eindigde zoals hij begon met 0-0 op het bord. De match had weinig of niks om het lijf. Tedesco leerde veel, vooral hoe het niet moet de komende interlands. 

De Rode Duivels konden niet met hun sterkste elf beginnen aan de oefeninterland. Zo ontbraken onder meer de geblesseerde De Bruyne en Lukaku. Tedesco greep de kans om te experimenteren. Openda mocht voorin beginnen. Vermeeren begon op het middenveld. Tielemans fungeerde als aanvoerder en achterin mocht De Winter debuteren met Sels in zijn rug.

De eerste helft was niet om aan te zien. De Belgen kwamen ook bijna op achterstand nadat Faes zich misrekende. De Rode Duivels hadden het geluk dat de Ieren niet wisten hoe ze moesten scoren. Voor doel maakten de spelers van het thuisland telkens de foute keuze, een probleem dat ze 90 minutenlang zouden hebben.

Iets voor het halfuur raakte Vermeeren de bal in de eigen zestien met de arm. Het leek via het eigen lichaam, maar de ref legde de bal op de stip. Ferguson legde aan, maar geraakte niet voorbij Sels. De Ier leek de bal ook twee keer te raken, maar dat was slechts een voetnoot. De 0-0 bleef door Sels immers sowieso op het bord staan.

De Belgen kregen in Ierland weinig klaar. We noteerden met moeite één goede kans voor ons land en een tevergeefse penaltyclaim na de pauze. Ook invalbeurten van Lukebakio, Doku, Meunier en Onana brachten weinig bij. Vijf minuten voor het einde mocht ook Kaminski invallen. Zo maakte ook de doelman zijn debuut voor de nationale ploeg. Het persoonlijk hoogtepuntje! Zo viel er toch nog iets leuk te onthouden van de tweede helft.

Het interlandvoetbal is nog niet voorbij. Dinsdag nemen de Rode Duivels het op tegen Engeland. Dan is het op Wembley te doen.