Vrancken weet dat het do or die is voor KRC Genk

Match van laatste kans voor KRC Genk: "Anders is het seizoen mislukt"

15 maart om 17:15

Voor KRC Genk is het dit weekend do or die in de competitie. Bij winst tegen KVC Westerlo is het zeker van de Champions' Play-Offs en coach Wouter Vrancken zet zijn spelersgroep nog extra op scherp.

Genk kent voorlopig een moeilijk seizoen en moet op de slotspeeldag nog strijden voor een ticket in de Play-Offs. Vrancken weet ook dat het seizoen mislukt is als Genk niet bij de eerste zes eindigt. "Als je je voor het seizoen ambities stelt en het niet haalt, dan is het mislukt. We gaan er alles aan doen om het te halen", klinkt het op zijn persconferentie.

Er zijn verschillende scenario's waarbij Genk nog bij de eerste zes kan eindigen. Maar Vrancken wil maar aan één scenario denken. "Uiteindelijk moet je gewoon zelf winnen. Dat zal al lastig genoeg worden", geeft hij aan.

Die belangrijke slotspeeldag zorgt echter niet voor meer druk bij de coach van Genk. Bij elke topclub is er druk. Dat is een goede zaak. Alleen moet je ervoor zorgen dat het niet verlammend werkt naar je zelfvertrouwen toe", besluit hij.

Voor Vrancken wordt het echter ook puzzelwerk. Luca Oyen, Yira Sor en Alieu Fadera zijn er al zeker niet bij, terwijl Bryan Heynen nog onzeker is.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.