KAS Eupen verrast met broodnodige overwinning tegen STVV

10 maart om 21:02
Laatste update: 10 maart om 21:18

KAS Eupen lijkt in het slot van de competitie opnieuw bezig aan een Houdini-goocheltruc. Een degradatie leek onafwendbaar, maar met een goed resultaat tegen STVV mag het nu weer hopen op behoud: 1-0.

Op het erbarmelijke veld van Eupen kon de wedstrijd niet slechter beginnen voor STVV. Doelman Suzuki liet een makkelijke bal los voor het doel, en Renaud Emond profiteerde door de 1-0 in het lege doel te schuiven. De bezoekers kwamen terug met een kans voor Ogawa, de sterkste speler aan hun kant. De Japanner kon van dichtbij bijna niet missen, maar deed dat toch.

Zelfs na de rust kreeg Ogawa de beste kans voor STVV, maar hij raakte slechts de paal van net buiten de zestien. De thuisploeg bleef voornamelijk in de verdediging, maar via aanvoerder Lambert slaagde Eupen er toch in om af en toe uit te breken. Hij bediende Nuhu na een fraaie solo, maar die wist de counter niet af te ronden.

STVV probeerde alles op alles te zetten.Een doelpunt viel er echter niet meer. Na een serie van nul punten uit de afgelopen zes wedstrijden pakte Eupen drie broodnodige punten. Hiermee stijgen ze over RWDM naar de 14e plaats in het klassement.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.